Thursday, 15 December 2011

don't judge a book by it;s cover

cerite ni aku kongsikan untuk dijadikan pengajaran kat sumeorang . cerite ni memang berlaku kat diri aku sendiri . seorang sepupu yang sangat alim tapi lumrah nya dia seorang yang sangat tidak pandai menjaga kehormatan diri sebagai seorang PEREMPUAN . mane pergi maruah kau doe ? aku nampak dengan mata kepala aku sendiri kau berpeluk ngan jantan tu ! pegang2 tngan , kau tak tahu halal haram ke ? sekolah agame 5 tahun , masuk maahad ! sambung form six amik aliran agame ! tapi , ade dah jadi kat kau , aku tengok dengan mate kepale aku sendiri jadi pengajaran kat aku yang tak semestinye orang sekolah agame , dididik dengan agame yang sempurna akan menjadi orang yang berguna . malah orang macam kau nilah yang akan menjatuhkan agama kau sendiri . aku tak faham lah ape yang kau nak sebnanye . aku tahu kau tak cukup kasih sayang , kalau mak kau masih hidup aku rase die mesti sdeyh tengok anak die macam ni , even aku pon sedih tengok kau  aku tahu kau baik tapi tolong lah , jage maruah kau . kau berpeluk dengan lelaki yang bukan mahram kau kot . kau ingat aku tak nampak ? kat sekolah agame takkan tak de ajar "lebih baik sentuh kulit BABI dari sentuh lelaki yang bukan muhrim ? hah ? haihh aku sebenarnye dah menyesal ikut kau suruh stay sini. menyesal . kau suruh aku ikut kau semate mate nak jumpe jantan tak gune tu . aku tahu kau solat cukup tapi itu je takkan menolong bile perangai kau dah macam betine miang . INSAFLAH SEBELUM KAU TERLAMBAT . wallahualam :)

Saturday, 1 October 2011

dugaan ALLAH kepada hambanya :)

kenapa allah memberi dugaan kepada hamba hambanya ? kerana allah ingin tahu ketetapan iman seseorang , aku punn terpaksa melalui dugaanNYA yang maha hebat . aku tak sangka kawan yang sangat aku SAYANG tuduh aku macam macam . aku tahu ni semua bukan salah dia . aku tahu ni semua berkat MULUT seorang perempuan yang sangat busuk hati , bawang (bukan nama sebenar) . dia lah yang telah mengacau bilaukan persahabatan kami bertiga . membuat cerita yang di luar jangkauan kami . sehingga kami di salahkan oleh teman rapat kami sendiri , sampai kami dipulaukan satu asrama . and want more girl yang memang tak puas hati dengan hidup aku , aku nasihatkan dia sebab aku sayang kakak dia . tapi lumrah orang yang berbuat baik pasti ada orang yang tak pernah suka . dia mengeluarkan perkataan yang kurang sopan didengar untuk aku di dalam surau ! hebat sungguh perempuan itu , dia fikir dengan mengeluarkan perkataan itu , dia sudah menang ? HAHAHA , pelajar junior yang sangat menjengkelkan ! bak kata ustaz yamg memberi ceremah tempoh hari 'kita tidak perlu terhegeh hegeh nak mendapat redha manusia , tetapi kita perlu mendapat keredhaan allah ' . ingat satu ayat ni ALLAH SENTIASA BERPIHAK KEPADA ORANG YANG BENAR ! untuk apa kami bertelingkah ? sedangkan kami sudah lama berkawan , sekarang kami sedang dalam proses untuk berbaik baik , tetapi tetap ada juga mulut jahat yang masoh tidah berpuas hati . pergilah kau dari hidup kami .jangan kau mahu mengacau bilaukan lagi hidup kami . sekiranya anda masih tidak berpuas hati dengan kami , come , face to face dengan kami ! kami tak takut dengan anda dan mulut anda yang hanya ALLAH sahaja yang tahu betapa busuk nya hati anda ! dengan ini saya , Noor Izzatul Nadzirah telah berbaik dengan Nur Farahin , dan kami tidak ada apa apa persengketaan lagi . tolong jangan nak cuba memporak perandakan persahabatan kami ! amaran keras .
wallahualam :)

Sunday, 31 July 2011

P.U.A.S.A :)

hee . puase , besok puase . opss ! bukan laa hari ney . hehe cam tak saba jee . nak tarawikh kat asrama , kengkadang malas nak g . dok jee belakang tu tunggu orang abis , HAHA . jahat lak ai , fuhh ~~ nasib baik dah habis ganti . baru jee abis senanyee . lepas puase ? yeay ! RAYA ! tak sabarr nyee . berape laa dapat duit raye taon ney ? agak agak kan ape yang aku merepek ta tentu pasal ney ? haihh , ney lah orang yang ta boleh nak tido . melalok jee ~~ sahur ? nak makan ape ? bukak nati nak makan ape ? asal aku pulak pikir ney ? haihh -.- terok betul . ape lagi la aku nak cakap pasal pose ney ? puase adalah selame sebulan . sape tak pose x dapat duit raye , haihh . merapek lage --' dah lah mahu menamatkan penulisan aku di sini sebelum aku bertambah mengarot . assalamualaikum ! peace yooo ~

Sunday, 1 May 2011

melampiaskan rasa ketidak puas hatian aq !!

nak taw kenapa aq tak puas hati ? pasal RAQIB ! nape dia boleh keluar , suare bapak best , muka boleh tahan *nak kata handsome senanye :) apa pasal lah dia boleh keluar ? gila ramai orang tak puas hati , hope hope lah ada AF MASUK ! hope sangat sangat muka dia tersangatlah comel :) suci <3 suara ponn best , yang sepatutnya keluar si nera or fina tuhh , fina suare best tapi tersangat over ~~ semalam gilaa lahh , pepagi buta aq online gi page raqib tuhh , bole replay replay comment dengan dia , bez gila . ada akak yang join sekali komen komen tu g jumpa raqib kat aeon tadi , gila jeles ^____^ dia kata raqib kimsalam kat kiteorang n dia kata raqib ucap thanks banyak kali kat kiteorang , so sweet !! raqibbb ! ily ~~ huhuhuh :P kalau pazney tak ada af masuk aq takkan tengok af lagi ! huh ! boiket af ! blablabla ~~

Saturday, 30 April 2011

tentang saya :)

memandangkan saya masih baru disini ,jadi biarlah saya menceritakan serba sedikit tentang diri saya *apesal tetibe ayat skema ney ? hahaha , okeoke , aku sambung lahh , aku skola katsmk puteri , seremban , sekola yang paling femes taww , huhu . aku dok oztel dan menetap di asrama puteri melayu *ayat kelam kabut . HAHA :) my hometown is at jelebu , kampung geylang ! hihihi , aku anak yang kedue~~ paling  degil ! huhuhuhu , kengkawan aq ramai gilaa , takkan nak sebut semua , adalah pain , yana , semua budak form 4 lahh . love them so much <3 . huhuhu . tanpa diorang siapalah aq -____- aq rasa aq bahagiasekarang dengan hidup aq , takda sapa nak kacau aq , one more thing ! i love my familyso much <3 , i love really2 more than everyone <3 hahaha , okelah itu saja mau cerita , babai:)

blog yang baru saya cipta :)

sila lah follow sayakerana saya masih baru di sini *ceewahh ayat . huhuhuhu ^_________^ okee saya tak tahu apaapa ponn pasal berblogger ney , kalau nak ajar saya silala hh , saya sangat mengalu alukan itu , thanks <3