Thursday, 15 December 2011

don't judge a book by it;s cover

cerite ni aku kongsikan untuk dijadikan pengajaran kat sumeorang . cerite ni memang berlaku kat diri aku sendiri . seorang sepupu yang sangat alim tapi lumrah nya dia seorang yang sangat tidak pandai menjaga kehormatan diri sebagai seorang PEREMPUAN . mane pergi maruah kau doe ? aku nampak dengan mata kepala aku sendiri kau berpeluk ngan jantan tu ! pegang2 tngan , kau tak tahu halal haram ke ? sekolah agame 5 tahun , masuk maahad ! sambung form six amik aliran agame ! tapi , ade dah jadi kat kau , aku tengok dengan mate kepale aku sendiri jadi pengajaran kat aku yang tak semestinye orang sekolah agame , dididik dengan agame yang sempurna akan menjadi orang yang berguna . malah orang macam kau nilah yang akan menjatuhkan agama kau sendiri . aku tak faham lah ape yang kau nak sebnanye . aku tahu kau tak cukup kasih sayang , kalau mak kau masih hidup aku rase die mesti sdeyh tengok anak die macam ni , even aku pon sedih tengok kau  aku tahu kau baik tapi tolong lah , jage maruah kau . kau berpeluk dengan lelaki yang bukan mahram kau kot . kau ingat aku tak nampak ? kat sekolah agame takkan tak de ajar "lebih baik sentuh kulit BABI dari sentuh lelaki yang bukan muhrim ? hah ? haihh aku sebenarnye dah menyesal ikut kau suruh stay sini. menyesal . kau suruh aku ikut kau semate mate nak jumpe jantan tak gune tu . aku tahu kau solat cukup tapi itu je takkan menolong bile perangai kau dah macam betine miang . INSAFLAH SEBELUM KAU TERLAMBAT . wallahualam :)

No comments:

Post a Comment