Saturday, 1 October 2011

dugaan ALLAH kepada hambanya :)

kenapa allah memberi dugaan kepada hamba hambanya ? kerana allah ingin tahu ketetapan iman seseorang , aku punn terpaksa melalui dugaanNYA yang maha hebat . aku tak sangka kawan yang sangat aku SAYANG tuduh aku macam macam . aku tahu ni semua bukan salah dia . aku tahu ni semua berkat MULUT seorang perempuan yang sangat busuk hati , bawang (bukan nama sebenar) . dia lah yang telah mengacau bilaukan persahabatan kami bertiga . membuat cerita yang di luar jangkauan kami . sehingga kami di salahkan oleh teman rapat kami sendiri , sampai kami dipulaukan satu asrama . and want more girl yang memang tak puas hati dengan hidup aku , aku nasihatkan dia sebab aku sayang kakak dia . tapi lumrah orang yang berbuat baik pasti ada orang yang tak pernah suka . dia mengeluarkan perkataan yang kurang sopan didengar untuk aku di dalam surau ! hebat sungguh perempuan itu , dia fikir dengan mengeluarkan perkataan itu , dia sudah menang ? HAHAHA , pelajar junior yang sangat menjengkelkan ! bak kata ustaz yamg memberi ceremah tempoh hari 'kita tidak perlu terhegeh hegeh nak mendapat redha manusia , tetapi kita perlu mendapat keredhaan allah ' . ingat satu ayat ni ALLAH SENTIASA BERPIHAK KEPADA ORANG YANG BENAR ! untuk apa kami bertelingkah ? sedangkan kami sudah lama berkawan , sekarang kami sedang dalam proses untuk berbaik baik , tetapi tetap ada juga mulut jahat yang masoh tidah berpuas hati . pergilah kau dari hidup kami .jangan kau mahu mengacau bilaukan lagi hidup kami . sekiranya anda masih tidak berpuas hati dengan kami , come , face to face dengan kami ! kami tak takut dengan anda dan mulut anda yang hanya ALLAH sahaja yang tahu betapa busuk nya hati anda ! dengan ini saya , Noor Izzatul Nadzirah telah berbaik dengan Nur Farahin , dan kami tidak ada apa apa persengketaan lagi . tolong jangan nak cuba memporak perandakan persahabatan kami ! amaran keras .
wallahualam :)